niedziela, 8 lutego 2015

Co zrobić, aby pączki miały białą obwódkę.





 Aby nasze pączki po usmażeniu miały piękną białą obwódkę trzeba wrzucać je dobrze wyrośnięte na rozgrzany tłuszcz. Należy również pamiętać, aby ciasto drożdżowe przeznaczone na pączki nie było zbyt twarde ( sztywne ) powinno mieć konsystencję rzadszą niż np. na chałki. 
 Pamiętajmy także o tym, że jeśli chcemy, aby nasze pączki miały białą obwódkę powinniśmy je nadziewać marmoladą dopiero po usmażeniu i lekkim przestudzeniu, czyli tak jak robią to zawodowcy w cukierniach. :-)) 



                           
                      Życzę udanych wypieków !






3 komentarze:

  1. obwódka jest piękna ale ja i tak wolę nadziewać przed smażeniem...

    OdpowiedzUsuń
  2. Akurat będę smażyć pączki niedługo, super.

    OdpowiedzUsuń