sobota, 27 czerwca 2015
Kiełbasa na gorąco z cebulką.
Składniki : na 1 porcję
15 dkg kiełbasy
1 średnia cebula
olej do smażenia
1 łyżka musztardy
kilka kromek chleba
Sposób wykonania :
Kiełbasę kroimy na kawałki o długości około 10 cm. Z obu stron nacinamy ją lekko ostrym nożem. Cebulę obieramy, kroimy w cienkie paski. Pokrojoną cebulę wrzucamy na rozgrzaną patelnię z olejem. Wkładamy do patelni kiełbasę i smażymy ją na średnim ogniu z obu stron, tak aby się lekko zarumieniła. Cebulę mieszamy co parę minut, aby się nam nie przypaliła. Gorącą kiełbasę i cebulkę wykładamy na mały talerzyk z łyżką musztardy. Teraz pozostało nam tylko ją zjeść z kilkoma kromkami chleba i gorącą herbatą.
Życzę smacznego !
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz