sobota, 15 marca 2014

Jajka nadziewane łososiem.






Jajka nadziewane łososiem.

Składniki :
4 jajka ugotowane na twardo
2 łyżki startego wędzonego łososia
1 łyżka ubitej śmietany
sól
pieprz czarny mielony 
1 i 1/2 łyżeczki kwaśnej śmietany
natka pietruszki                                    dekoracja
kilkanaście ziarenek kukurydzy z puszki   dekoracja
Sposób wykonania :
Jajka przekroić na połówki. Z połówek wyjąć żółtka i rozgnieść widelcem. Dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać wszystko razem. Gotową pastą nadziać połówki jajek i posypać zieloną natką pietruszki oraz udekorować ząbkami kukurydzy. Tak udekorowane i podane np. na wielkanocny stół będą smakować każdemu.

                                                     Smacznego ! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz