środa, 29 lipca 2015

Fasolka szparagowa z pieczarkami do obiadu.






Składniki :
50 dkg żółtej fasolki szparagowej
25 dkg pieczarek
1 duża cebula
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
sól
pieprz mielony
olej do smażenia
Sposób wykonania :
 Fasolkę umyj, odetnij końce, ugotuj do miękkości w osolonej wodzie. Ugotowaną fasolkę odcedź, trochę przestudź i pokrój na mniejsze kawałki. Grzyby oczyść, umyj i posiekaj na cienkie plasterki. Cebulę obierz, pokrój w cienkie plastry. Zrumień na rozgrzanym oleju. Następnie wsyp pokrojone pieczarki, dopraw do smaku solą i pieprzem i smaż, aż pieczarki ''stracą wodę''. Na koniec dodaj pokrojoną natkę pietruszki oraz ugotowaną fasolkę , wszystko razem wymieszaj i podgrzej przez chwilę. Sałatkę podawaj na ciepło do drugiego dania lub jako samodzielny posiłek. Smakuje wybornie. :-)


                             Życzę smacznego !





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz