poniedziałek, 22 sierpnia 2016
Konserwowe zielone pomidory.
Składniki :
2 kg zielonych pomidorów
1 l wody
1 główka czosnku
1/2 szklanki octu 10 %
5 łyżek cukru
1-2 łyżki soli
Sposób wykonania :
Pomidory umyj pod bieżącą wodą , pokrój w grubsze plastry. Czosnek obierz, przekrój wzdłuż na połówki. Do garnka wlej wodę , ocet, wsyp cukier i sól, zagotuj. Do czystych słoików przełóż pokrojone pomidory. Do każdego słoika daj po 3 przekrojone ząbki czosnku. Pomidory zalej marynatą , słoiki szczelnie zamknij wieczkami i pasteryzuj 10 minut.
Jeśli chcesz, aby pomidory były miększe możesz je przed włożeniem do słoików chwilkę podgotować w wodzie, następnie odcedzić i włożyć do słoików.
Smacznego !
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz