niedziela, 24 lipca 2016

Mizeria ogórkowa z chili.







Składniki :
kilka średnich świeżych ogórków
1 papryczka chili lub mielona
3-4 łyżki świeżej śmietany 18 %
sól
pieprz czarny mielony
zielona natka pietruszki
Sposób wykonania :
 Ogórki dokładnie umyj pod bieżącą wodą , obierz ze skórki. Pokrój w cienkie plasterki lub zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Papryczkę chili umyj, przekrój wzdłuż na połowę, usuń nasionka, pokrój w drobną
kostkę , dodaj do ogórków. Jeśli nie masz świeżej papryczki chili dodaj dodaj mieloną. Natkę pietruszki dokładnie opłukaj pod bieżącą wodą , posiekaj drobno, wsyp do miski z ogórkami. Teraz dodaj śmietanę , dopraw do smaku solą i pieprzem ( najlepiej świeżo zmielonym ), wymieszaj wszystkie składniki dokładnie razem. Podawaj do obiadu z ziemniakami i mięsem. Możemy także zjeść ją z kromką chleba. 

  Mizerię możemy zrobić bez śmietany, też będzie pyszna !


                         SMACZNEGO !



 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz