niedziela, 14 lutego 2016
Wiosenna surówka.
Składniki :
1/4 główki młodej kapusty
2 pomidory
pęczek szczypiorku
3-4 łyżki oleju czosnkowego lub oliwy
łyżka musztardy
sól i pieprz do smaku
Sposób wykonania :
Kapustę poszatkuj, posól, wymieszaj i odstaw , by puściła sok, a następnie odciśnij. Pomidory opłucz, pokrój w kostkę lub cienkie ćwiartki. Szczypiorek opłucz dokładnie pod bieżącą wodą, osusz i drobno posiekaj. Przygotowane składniki wsyp do miski. Dodaj musztardę , olej, wymieszaj. Na koniec dopraw surówkę do smaku solą i pieprzem. Gotowe.
Smacznego !
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
51 years old Nuclear Power Engineer Boigie Portch, hailing from Mount Albert enjoys watching movies like Los Flamencos and Soapmaking. Took a trip to Gusuku Sites and Related Properties of the Kingdom of Ryukyu and drives a Ferrari 250 GT SWB California Spider. moja firma
OdpowiedzUsuń