sobota, 17 stycznia 2015

Ciasto z owocami.


Fot. © Mariusz Blach - Fotolia.com

Składniki :
4 szklanki mąki
5 całych jajek
2 szklanki cukru
1 szklanka śmietany
25 dkg margaryny ( 1 kostka )
1/2 paczki proszku do pieczenia
owoce np. truskawki
Sposób wykonania :
 Margarynę roztopić. Wszystkie składniki razem zmiksować na pulchną masę , wyłożyć na blaszkę wyścieloną papierem, równo rozsmarować. 
Na wierzch ułożyć owoce, lekko przygnieść. Piec w nagrzanym piekarniku
( 180 C ) na złoty kolor. Aby sprawdzić czy ciasto jest już upieczone, możemy wbić do ciasta patyczek, jak się nie oblepi, ciasto jest upieczone. Przestudzone ciasto możemy posypać cukrem pudrem lub pokropić białym lukrem.


 
                             Życzę smacznego !






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz