piątek, 22 sierpnia 2014
Lukier pomarańczowy - bardzo prosty lukier do dekoracji ciast.
Składniki :
10 dkg cukru pudru
2 łyżki soku z pomarańcza
Sposób wykonania :
Cukier puder wsypać do małej miseczki, dodać sok z pomarańczy, utrzeć na jednolitą masę. Lukrować ciasta, babki, torty, a następnie zostawić do zastygnięcia. Możemy dodać jeśli ktoś chce odrobinę barwinka naturalnego np. pomarańczowego lub szczyptę kurkumy, aby nasz lukier był kolorowy.
Zamiast soku z pomarańcza, możemy dać sok z cytryny, lub czystą wódkę , będziemy mieć wtedy lukier dla dorosłych. Można też oczywiście eksperymentować z innymi płynami np. sokiem z truskawek. :-)
Smacznego !
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz