środa, 1 lutego 2023

Filety z kurczaka z kokosową panierką.

 


 

 

Składniki :

filety z kurczaka

mały jogurt naturalny

około 80 g wiórków kokosowych

1 jajko

sól

pieprz czarny mielony

olej do smażenia np. słonecznikowy

Sposób wykonania :

 Filety lekko rozbij tłuczkiem, zalej w niewielkim naczyniu jogurtem naturalnym. Obtocz je dokładnie w jogurcie i odstaw w chłodne miejsce np. do lodówki na około 40 - 50 minut. Następnie wyjmij je z jogurtu, dopraw solą i niewielką ilością pieprzu do smaku. W miseczce roztrzep jajko np. widelcem. Panieruj filety jajkiem, a następnie obtocz w wiórkach kokosowych. Smaż na rozgrzanym na patelni oleju z obu stron. Smażenie powinno się odbywać na niezbyt dużym ogniu, aby wiórki kokosowe się nie przypaliły. Usmażone filety podajemy gorące z ziemniakami i ulubioną surówką . 


  Smacznego ! 


 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz