niedziela, 23 lipca 2017
Fasolka szparagowa w panierce.
Wczoraj zrobiłem sobie coś takiego. :)
Składniki :
młoda fasolka szparagowa żółta lub zielona
olej lub oliwa z oliwek
bułka tarta
sól
woda
Sposób wykonania :
Fasolkę opłucz, odetnij końce, wrzuć do rondla i ugotuj do miękkości w osolonej wodzie. Następnie odcedź, fasolkę polej olejem lub oliwą , posyp bułką tartą , wymieszaj. Dopraw do smaku solą. Podawaj zaraz po przygotowaniu, gdy fasolka jest ciepła. Ja czasem posypuję fasolkę jeszcze niewielką ilością mielonej kurkumy i doprawiam do smaku mielonym pieprzem.
Smacznego !
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Oj uwielbiam to, idealne na upały!:)
OdpowiedzUsuń