niedziela, 19 czerwca 2016
Jak szybko ugotować ziemniaki na obiad i nie tylko.
Obrane i opłukane ziemniaki pokrój w plastry o grubości około 1 cm, wrzuć na wrzącą , gotującą się wodę , przykryj pokrywką i gotuj do miękkości. Pokrojone w plastry ziemniaki ugotujesz dużo szybciej niż całe ! W ten sposób zaoszczędzisz na czasie, a co najważniejsze zmniejszysz także zużycie gazu lub prądu ! Gdy wypróbujesz ten sposób gotowania ziemniaków na pewno zauważysz różnicę. Polecam, wypróbowałem ! :))
Życzę miłego dnia !
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
śmieszne, bo jeszcze nigdy nie słyszałem, żeby ktoś całe ziemniaki gotował :D zazwyczaj kroję w kostkę ale plastry wydają się być też dobrym pomysłem :P
OdpowiedzUsuńpozdrawiam