wtorek, 7 czerwca 2016

Czym słodzić herbatę , kawę.







  

 Każdy już chyba z nas wie, że cukier jest niezdrowy.
Jest on jednym z najbardziej niebezpiecznych, skracających życie specyfików. W Stanach Zjednoczonych oraz na Zachodzie jest on już wpisywany do ksiąg niebezpiecznych związków. Cukier można nazwać trucizną, nie na darmo jest on nazywany "białą śmiercią" ! Dlatego też polecam słodzić herbatę czy kawę miodem naturalnym. Pamiętać należy tylko, aby herbatę lub kawę słodzić miodem gdy przestygnie ona do około 50-55 C !  Miód jest środkiem odżywczym, wzmacniającym, regenerującym, krzepiącym. Miód od razu przeobraża się w organizmie w energię. Zdrowotne są wszystkie odmiany miodu. Polecam !



                             Życzę dużo zdrowia !



  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz