piątek, 7 lutego 2014

Omlet jajeczny z grzybami.

                                      

Omlet jajeczny z grzybami.

Składniki :
2 całe jajka
2 łyżki posiekanych pieczarek,boczniaków lub innych grzybów
1 łyżka oleju
plaster boczku
1 mały ziemniak ugotowany w mundurku
1 łyżka pokrojonej natki pietruszki
szczypta soli
troszkę mielonego pieprzu
Sposób wykonania :
 Obrany ziemniak pokroić na plasterki. Boczek pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać olej i przez 5 minut smażyć na niewielkim ogniu grzyby, plasterki ziemniaka i pokrojony boczek. Jajka wbić do miski i roztrzepać, wymieszać z natką pietruszki, pieprzem i solą. Wlać masę jajeczną na rozgrzaną patelnię , wymieszać z usmażonymi grzybkami, ziemniakiem i boczkiem. Smażyć do zgęstnienia. Gorący omlet przełożyć na talerz i pokroić. Doskonały np. na kolację. Smakuje wyśmienicie !

                                                          

                                         Smacznego !!


 
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz