czwartek, 26 listopada 2015

Sandacz z chrzanem.




Składniki :
60 dkg fileta z sandacza
4 żółtka
4 łyżki śmietany kremówki
miękisz z całego chleba
2 łyżeczki tartego chrzanu 
skórka otarta z cytryny
zielona natka pietruszki
sól
pieprz
Sposób wykonania :
 Filety opłucz, oprósz pieprzem i solą. Połóż na blaszce wyłożonej pergaminem. Miękisz chleba drobno pokrusz. Dodaj do niego śmietankę, żółtka, posiekaną natkę pietruszki, skórkę z cytryny i chrzan. Wymieszaj dopraw do smaku pieprzem i solą. Przygotowaną masę wyłóż na filety, masę lekko dociśnij. Wstaw do nagrzanego piekarnika ( 200 C ) i piecz około 35 minut, aż zrobi się skorupka i się leciutko zarumieni.


                         Smacznego !

  
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz