piątek, 3 listopada 2017

Omlet warzywny z pieczarkami.








Składniki :                      na 1 porcję
1 jajko
5 niedużych pieczarek
kawałek czerwonej papryki
dowolne warzywa ( pomidory,sałata,ogórki itp. )
2 łyżki rzeżuchy
mąka
oliwa
bazylia
oregano
pieprz czarny mielony
sól
Sposób wykonania :
 Warzywa i grzyby myjemy, kroimy na małe kawałki, podduszamy w rondlu lub na patelni na oliwie. Następnie zalewamy roztrzepanym jajkiem z niedużą ilością mąki, przyprawiamy do smaku ziołami, solą i pieprzem. Przykrywamy i smażymy chwilę, aby się ścięło. Podajemy gorące na talerzyku, posypane rzeżuchą. 
 Taki omlet doskonale nadaje się na śniadanie. 



                         Smacznego !


 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz