środa, 22 czerwca 2016

Jak przyrządzić młode ziemniaki na obiad.







  

 Młode ziemniaki zaraz po ugotowaniu i odcedzeniu polewamy w garnku, w którym się gotowały stopionym masłem lub olejem. Posypujemy posiekanym świeżym koperkiem, posiekaną zieloną natką pietruszki oraz posiekanym szczypiorem z młodej cebuli. Całość mieszamy poprzez energiczne potrząsanie garnkiem w górę i dół. Tak omaszczone młode ziemniaki będą pięknie wyglądać, smakować i co najważniejsze będą mieć dużo witamin.


Propozycja podania
 

 Po nałożeniu młodych ziemniaków na talerze możemy je posypać zmieloną czerwoną papryką słodką lub ostrą , z zależności kto co lubi. Prawda, że tak podane pięknie wyglądają  na naszym stole ? Nie muszę chyba nikomu mówić jak takie ziemniaki cudownie smakują ! :))


                              
                            Życzę smacznego !

   

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz