sobota, 17 grudnia 2016

Smażenie kotletów - kilka dobrych rad.





                              

                                                   Rada 1
 Aby panierka nie odpadała od kotletów po usmażeniu trzeba rozbity i posolony kotlet obtoczyć w mieszance mąki pszennej i ziemniaczanej w proporcjach 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej, a dopiero później panierujemy kotleta jajkiem.


                                                    Rada 2
 Panierka na kotlecie będzie bardziej chrupiąca jeśli tuż przed obróceniem lub zdjęciem kotleta z patelni na chwilę zwiększymy płomień. Uważajmy tylko, aby nasz kotlet nam się nie spalił !


                                                    Rada 3
 Panierka kotleta będzie bardziej krucha, jeżeli do jajka którym panierujemy kotlety dodamy kilka kropel oleju.



                         

                       Pozdrawiam gorąco !


   

 

4 komentarze: