Uprawa ryżu. Tarasy ryżowe |
Sałatka ryżowa z warzywami.
Składniki :
20 dkg ryżu brązowego
1 żółta papryka
2 czerwone papryki
4 pomidory
1 ogórek
2 średnie cebule
25 dkg pieczarek ( ugotowanych )
1 kefir lub jogurt
pieprz mielony
sól
chrzan ( możesz kupić gotowy w słoiku )
rzeżucha
zielony szczypiorek
zielona bazylia
Sposób wykonania :
Ryż ugotuj na sypko. Paprykę pokrój w paski, ogórka w plasterki, pomidory w kostkę. Drobno posiekaj cebulę i pieczarki. Warzywa i ryż włóż do miski. Dodaj chrzanu, pokrojony szczypiorek, rzeżuchę i pokrojoną bazylię. Dopraw to wszystko do smaku pieprzem i solą, zalej jogurtem i wymieszaj wszystko razem.
Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz