sobota, 5 kwietnia 2014
Plasterki kiełbasy smażone z cebulką.
Plasterki kiełbasy smażone z cebulką.
Składniki :
20 dkg kiełbasy ( dobrej jakości )
1 średnia cebula
2 łyżki oleju
sól
musztarda
kilka kromek chleba
Sposób wykonania :
Cebulę obrać, opłukać, pokroić w cienkie plasterki. Kiełbasę pokroić na desce w plastry. Na patelnię wlać 2 łyżki oleju, wsypać pokrojoną cebulę i kiełbasę , smażyć kilka minut, aż cebula się zeszkli a kiełbasa zarumieni. Dosolić do smaku. Podawać gorącą z musztardą , kromkami chleba oraz gorącą herbatą.
Smakuje i pachnie wybornie ! Polecam.
Smacznego !
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Taka prosta potrawa a jaka smaczna. Uwielbiam od czasu do czasu.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do mnie.
Tak to prawda, prosta , ale bardzo smaczna !
UsuńDziękuję za zaproszenie, na pewno skorzystam.
Pozdrawiam gorąco ! :-)