sobota, 5 kwietnia 2014

Plasterki kiełbasy smażone z cebulką.


Plasterki kiełbasy smażone z cebulką.

Składniki :
20 dkg kiełbasy  ( dobrej jakości )
1 średnia cebula
2 łyżki oleju
sól
musztarda
kilka kromek chleba
Sposób wykonania :
 Cebulę obrać, opłukać, pokroić w cienkie plasterki. Kiełbasę pokroić na desce w plastry. Na patelnię wlać 2 łyżki oleju, wsypać pokrojoną cebulę i kiełbasę , smażyć kilka minut, aż cebula się zeszkli a kiełbasa zarumieni. Dosolić do smaku. Podawać gorącą z musztardą , kromkami chleba oraz gorącą herbatą.
 Smakuje i pachnie wybornie ! Polecam.

                                         

                                                        Smacznego !


     

2 komentarze:

  1. Taka prosta potrawa a jaka smaczna. Uwielbiam od czasu do czasu.
    Pozdrawiam i zapraszam do mnie.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak to prawda, prosta , ale bardzo smaczna !
      Dziękuję za zaproszenie, na pewno skorzystam.
      Pozdrawiam gorąco ! :-)

      Usuń