sobota, 14 grudnia 2013
Kiełbasa z rożna z cebulką.
Kiełbasa z rożna z cebulką.
Składniki :
20 dkg kiełbasy
1 średnia cebula
1 łyżka musztardy
sól
2 kromki chleba
olej do smażenia ( około 3 łyżek )
Sposób wykonania :
Kiełbasę porcjujemy na kawałki o długości około 12-15 cm. Następnie ostrym nożem nacinamy każdą porcję kiełbasy lekko z góry co 2 cm. Cebulę obieramy, kroimy na cienkie paski. Olej wlewamy na patelnię i podgrzewamy. Na rozgrzany olej wrzucamy pokrojoną cebulę ( solimy do smaku ) i wkładamy kawałki kiełbasy. Smażymy około 10 minut, aż nasza kiełbasa się zarumieni i zrobi się chrupka. Cebulę mieszamy co jakiś czas aby się nie przypaliła. Gdy nasza kiełbasa się już zarumieni od spodu wtedy obracamy ją na drugą stronę , aby podsmażyła się z obu stron. Podajemy ją gorącą z musztardą i chlebem.
Życzę Smacznego !
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Kiełbasa i cebulka to połączenie idealne :)
OdpowiedzUsuńposzlam sobie do biedronki kupilam kielbase kani, ale nie wiedzialam co z nia zrobic. a tu taki przepis....bylo pyszne :)
OdpowiedzUsuńGdzie tu rożen?
OdpowiedzUsuńMiało być z rozna a nie z patelni hi hi hi...
OdpowiedzUsuń