sobota, 3 maja 2014
Roladki schabowe w czerwonym winie.
Składniki :
15 dkg schabu ( na każdą roladkę )
3 dkg boczku ( na każdą roladkę )
2-3 ogórki kiszone
1 duża cebula
50 ml czerwonego wina
150 ml bulionu
sól
musztarda
olej do smażenia
Sposób wykonania :
Rozbity schab posmarować cienko musztardą. Na mięso położyć plasterki boczku, cebulę pokrojoną w piórka, ogórek kiszony przekrojony na pół. Mięso zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczką. Roladki obsmażyć na oleju, podlać bulionem, przyprawić do smaku solą i smażyć około 15 minut na niedużym ogniu. Następnie podlać winem i dusić do miękkości 10-15 minut.
Smacznego !
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz