niedziela, 18 maja 2014
Ciasto biszkoptowe '' Truskawkowa rozkosz ".
Składniki :
4 jajka
12 dkg cukru
12 dkg mąki
pół łyżeczki proszku do pieczenia
2 galaretki owocowe ( pomarańczowa,cytrynowa lub inna)
świeże truskawki ( mogą być też maliny lub poziomki )
Sposób wykonania :
Jajka ubić z cukrem na parze na puszystą masę. Mąkę wymieszać z proszkiem, przesiać. Wsypać do ubitych jajek, delikatnie wymieszać. Wyłożyć na blaszkę wyścieloną papierem, upiec na złoty kolor. Przestudzony biszkopt obrócić spodem do góry, zdjąć papier, poukładać umyte wcześniej i przekrojone na połówki truskawki. Galaretkę sporządzić według przepisu na opakowaniu ( można odjąć trochę wody ). Gęstniejącą galaretką zalać ciasto, zostawić w chłodnym miejscu do całkowitego zastygnięcia galaretki. Gotowe ciasto pokroić na porcje.
Smacznego !
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz