Sałatka warzywna z brukselką i pomidorami.
Składniki : 4 porcje
60 dkg brukselki
4 pomidory
1 średnia cebula
15 dkg orzechów włoskich
1/2 pęczka zielonej natki pietruszki
sok wyciśnięty z 1/2 cytryny
3 łyżki oliwy z oliwek
sól
pieprz
Sposób wykonania :
Brukselkę oczyścić, opłukać i ugotować w osolonej wodzie przez 8-10 minut. Odcedzić i ostudzić. Przekroić na połówki. Pomidory opłukać, pokroić na ósemki lub grube plastry. Cebulę obrać, posiekać w kostkę. Orzechy włoskie grubo posiekać. Natkę pietruszki opłukać dokładnie i pokroić. Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać ze sobą.
Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz