sobota, 29 marca 2014

Sałatka warzywna z brukselką i pomidorami.






Sałatka warzywna z brukselką i pomidorami.

Składniki :                                   4 porcje
60 dkg brukselki
4 pomidory
1 średnia cebula
15 dkg orzechów włoskich
1/2 pęczka zielonej natki pietruszki
sok wyciśnięty z 1/2 cytryny
3 łyżki oliwy z oliwek
sól
pieprz
Sposób wykonania :
 Brukselkę oczyścić, opłukać i ugotować w osolonej wodzie przez 8-10 minut. Odcedzić i ostudzić. Przekroić na połówki. Pomidory opłukać, pokroić na ósemki lub grube plastry. Cebulę obrać, posiekać w kostkę. Orzechy włoskie grubo posiekać. Natkę pietruszki opłukać dokładnie i pokroić. Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać ze sobą.

                                                  

                                                   Smacznego !


    

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz