Ciasteczka szprycowane z marmoladą.
Składniki :
23 dkg margaryny
12 dkg cukru pudru
2 całe jajka
30 dkg mąki
1 mały słoik marmolady
Sposób wykonania :
Margarynę utrzeć na puszystą masę. Następnie dodać cukier puder i jeszcze chwilę ucierać do połączenia się margaryny z cukrem pudrem. Teraz dodajemy po jednym jajku i dalej ucieramy. Na końcu wsypujemy przesianą mąkę i ręką mieszamy, aż połączą się wszystkie składniki. Nie mieszajmy za długo, aby nie zaciągnąć ciasta, nasze ciasteczka będą wtedy twarde. Do tubki zakładamy dużą karbowaną końcówkę i napełniamy worek gotowym ciastem. Wyciskamy małe ciasteczka na nieposmarowaną blaszkę i na środek każdego z nich nakładamy odrobinę marmolady. Pieczemy w nagrzanym piekarniku ( 200 C ) około 15 minut, tak aby nam się lekko zarumieniły. Po upieczeniu studzimy i zdejmujemy z blaszki.
Ciasteczka te są smaczne i kruche. Polecam.
Życzę udanych wypieków !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz