niedziela, 30 marca 2014
Gulasz wieprzowy z czerwoną papryką.
Gulasz wieprzowy z czerwoną papryką.
Składniki :
60 dkg mięsa wieprzowego
1 cebula
1 marchewka
1 pietruszka
1 czerwona papryka
4 ziarenka ziela angielskiego
2 listki laurowe
5 ziarenek czarnego pieprzu
3 łyżki oleju
sól
pieprz mielony
majeranek
2 i 1/2 szklanki wody
3 łyżki mąki pszennej
Sposób wykonania :
Mięso kroimy na duże kawałki, wsypujemy do rondla, dodajemy olej i smażymy kilka minut. Warzywa obieramy, myjemy, kroimy w kostkę i wsypujemy do smażonego mięsa. Dodajemy przyprawy, zalewamy 2 szklankami wody i dusimy jeszcze pod przykryciem kilka minut, tak aby warzywa zmiękły. Do 1/2 szklanki wody dodajemy przesianą mąkę , dokładnie mieszamy , aby nie było grudek i wlewamy do gulaszu. Mieszamy wszystko razem i gotujemy jeszcze 2 minuty. Na końcu doprawiamy do smaku solą , pieprzem mielonym i majerankiem.
Smacznego !
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz