piątek, 13 listopada 2015

Wątróbka drobiowa do obiadu.



Naturalne środowisko drobiu.


Składniki :                                 na 4 porcje
50 dkg wątróbki drobiowej
6 suszonych moreli
1/2 szklanki czerwonego wina
2 łyżki masła
1 łyżka musztardy
sok z cytryny
mąka
sól
Sposób wykonania :
 Wątróbkę opłukać ( np. na sitku lub cedzaku pod bieżącą wodą ), usunąć żyłki, osuszyć, obtoczyć lekko w mące, zrumienić na maśle. Suszone morele zalej winem, podduś pod przykryciem, aby zmiękły.  Dodaj zarumienioną wątróbkę wraz z tłuszczem na którym była smażona. Dodaj musztardę , dopraw do smaku sokiem z cytryny i solą. Duś wszystko razem pod przykryciem jeszcze około 5 minut. Podawaj gorące do drugiego dania z ziemniakami i surówką. 


                           Życzę smacznego !



  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz