sobota, 7 listopada 2015
Grilowane kieszonki ze schabu.
Składniki : na 4 porcje
4 kotlety schabowe
4 plastry szynki
12 suszonych pomidorków
1/4 papryki czerwonej (pokrojonej w cienkie paski)
1 łyżeczka ziół prowansalskich
4 łyżki oliwy czosnkowej
pieprz mielony
sól
Sposób wykonania :
Oliwę wymieszaj z ziołami prowansalskimi i odrobiną pieprzu i soli do smaku. Posmaruj nią rozbite lekko kotlety z obu stron. Odstaw na około 30 minut do lodówki. Następnie na połowie każdego kotleta ułóż po 3 suszone pomidorki, szynkę i paski papryki. Zamiast suszonych pomidorków możesz dać plasterki świeżego pomidora. Przykryj wolnym kawałkiem mięsa (drugą połową). Końce kotleta zepnij wykałaczkami. Griluj przez około 10 minut, co pewien czas przewracając mięso na drugą stronę. Podawaj ciepłe. Możesz polać je ketchupem.
Życzę miłego grilowania !
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz