niedziela, 4 października 2015
Sałatka z buraczków i jarmużu do obiadu.
Składniki : na 4 porcje
4 średnie buraczki
8 liści jarmużu
pęczek dymki
2 ząbki czosnku
sok z 1/2 cytryny
3-4 łyżki oliwy
sól
pieprz
Sposób wykonania :
Buraczki obrać ze skórki, umyć, pokroić w niedużą kostkę. Dusić na oliwie pod przykryciem 15 minut. Następnie dodaj rozdrobniony jarmuż, posiekaną dymkę , sok z cytryny, posiekany drobno czosnek, dopraw do smaku solą i pieprzem. Duś pod przykryciem, aż buraczki będą miękkie. Pamiętaj, im krócej warzywa będą poddane obróbce cieplnej tym więcej zachowają witamin. Podawaj na ciepło na obiad do dnia głównego.
Życzę smacznego !
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz