sobota, 17 grudnia 2016
Smażenie kotletów - kilka dobrych rad.
Rada 1
Aby panierka nie odpadała od kotletów po usmażeniu trzeba rozbity i posolony kotlet obtoczyć w mieszance mąki pszennej i ziemniaczanej w proporcjach 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej, a dopiero później panierujemy kotleta jajkiem.
Rada 2
Panierka na kotlecie będzie bardziej chrupiąca jeśli tuż przed obróceniem lub zdjęciem kotleta z patelni na chwilę zwiększymy płomień. Uważajmy tylko, aby nasz kotlet nam się nie spalił !
Rada 3
Panierka kotleta będzie bardziej krucha, jeżeli do jajka którym panierujemy kotlety dodamy kilka kropel oleju.
Pozdrawiam gorąco !
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Przydatne OK.
OdpowiedzUsuńja do jajka przeciskam zabek czosnku
OdpowiedzUsuńPrzydane zapraszam do siebie
OdpowiedzUsuńSuper przydatne rady!:)
OdpowiedzUsuń