środa, 21 grudnia 2016
Lukier cytrynowy do dekoracji ciast z cukru pudru.
Składniki :
10 dkg cukru pudru
2 łyżki gorącej wody
kilka kropel soku z cytryny lub odrobina kwasku cytrynowego
Sposób wykonania :
Cukier puder utrzyj z wodą i sokiem z cytryny w małym rondelku do uzyskania jednolitej masy. Jeżeli Twój lukier jest zbyt gęsty i źle się rozsmarowuje dodaj jeszcze trochę gorącej wody i dokładnie wymieszaj. Natomiast zbyt rzadki lukier możesz zagęścić dodając do niego więcej cukru pudru. Jeśli chcesz, aby Twój lukier miał złoty kolor możesz do niego dodać małą szczyptę kurkumy i dokładnie wymieszać, aby wszystkie składniki się połączyły ze sobą.
Życzę udanych wypieków !
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz