piątek, 4 listopada 2016

Sok z pigwowca do herbaty.








 Dziś zrobiłem sok z owoców pigwowca, który rośnie w moim ogrodzie. Warto mieć ten zdrowy sok podczas chłodnych dni, aby uniknąć przeziębień.

Składniki :
dojrzałe owoce pigwowca
cukier
Sposób wykonania :
 Dojrzałe owoce pigwowca umyj, usuń gniazda nasienne, pokrój w cienkie plasterki. Wsyp do słoja, zasyp cukrem, wymieszaj. Słój przykryj gazą lub płótnem i odstaw na 24 godziny, aby owoce puściły sok. Jeśli masz dużo soku i chcesz go mieć na dłużej możesz go przelać do małych słoiczków i za pasteryzować przez 10 minut. Możesz pasteryzować sam sok lub też sok z plasterkami pigwowca. Sok z pigwowca zawiera bardzo dużo witaminy C, dlatego warto podczas chłodnych jesiennych i zimowych dni wypić herbatę z dodatkiem soku z pigwowca. 

 Tutaj dowiesz się więcej na temat zdrowotnych właściwości pigwowca , pigwowiec .


                         

                        Pozdrawiam !


   

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz