czwartek, 2 lipca 2015
Łosoś z czerwoną papryką.
Składniki : na 2 porcje
30 dkg filetu z łososia
2 małe pomidory
1 awokado
1 czerwona papryka
1/2 cytryny
2 łyżki oliwy
sól
Sposób wykonania :
Filety opłucz, osusz, skrop sokiem z cytryny. Poukładaj na wkładce do gotowania na parze, gotuj około 15 minut, oprósz solą. Paprykę i awokado umyj, pokrój w kostkę , a pomidory w ćwiartki lub grubsze plastry. Wymieszaj z oliwą , dopraw do smaku solą i sokiem z cytryny. Obłóż nimi gorącą rybę. Podawaj z ryżem ugotowanym na sypko.
Życzę smacznego !
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
O to może być fajne zestawienie. Nie łączyłam nigdy łososia z awokado. Ciekawa jestem bardzo smaku. Ale może być ciekawy. Sprawdze na bank
OdpowiedzUsuńWarto więc wypróbować , aby się przekonać, bo opisać się tego nie da. :)
Usuń