Składniki : na 2 porcje 30 dkg filetu z łososia 2 małe pomidory 1 awokado 1 czerwona papryka 1/2 cytryny 2 łyżki oliwy sól Sposób wykonania : Filety opłucz, osusz, skrop sokiem z cytryny. Poukładaj na wkładce do gotowania na parze, gotuj około 15 minut, oprósz solą. Paprykę i awokado umyj, pokrój w kostkę , a pomidory w ćwiartki lub grubsze plastry. Wymieszaj z oliwą , dopraw do smaku solą i sokiem z cytryny. Obłóż nimi gorącą rybę. Podawaj z ryżem ugotowanym na sypko. Życzę smacznego !
O to może być fajne zestawienie. Nie łączyłam nigdy łososia z awokado. Ciekawa jestem bardzo smaku. Ale może być ciekawy. Sprawdze na bank
OdpowiedzUsuńWarto więc wypróbować , aby się przekonać, bo opisać się tego nie da. :)
Usuń