niedziela, 24 listopada 2013

Kotlety schabowe z ziołami.



Kotlety schabowe z ziołami.

Składniki :
schab wieprzowy ( 1 porcja około 10 dkg )
1 jajko
pieprz czarny mielony
sól
majeranek
bazylia
olej do smażenia
Sposób wykonania :
 Mięso dzielimy na porcję i rozbijamy tłuczkiem. Następnie solimy,pieprzymy i posypujemy przyprawami z obu stron. Jajko rozbijamy w szklance lub innym naczyniu i pędzelkiem cienko smarujemy nasze kotleciki po obu stronach. Tłuszcz wlewamy na patelnię,rozgrzewamy i smażymy kotlety na jasno złoty kolor z obu stron. Możemy oczywiście dodawać inne zioła w zależności od gustu.

 Tutaj możesz obejrzeć film jak przygotować te kotleciki :   http://youtu.be/0sOoMXJiy8U


                                                                                                      


                         SMACZNEGO !


               

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz