środa, 17 maja 2017
Kompot z rabarbaru i pomarańczy.
Doskonale gasi pragnienie . :))
Składniki :
6 l wody ( najlepiej źródlanej )
70 dkg pokrojonego w kostkę rabarbaru
2 duże jabłka
2 duże pomarańcze
2 gwiazdki anyżu
cukier
Sposób wykonania :
Rabarbar umyj, pokrój w kawałki o długości około 2 cm. Jabłka umyj, usuń gniazda nasienne, pokrój w ósemki. Pomarańcze obierz ze skórki, rozdziel na ćwiartki. Wodę wlej do dużego garnka, dodaj pozostałe składniki, dosłodź do smaku cukrem ( ja dałem około półtorej szklanki ). Garnek postaw na ogień, zagotuj, wystudź.
Kompot ma jasnoróżowy kolor, jest kwaskowaty i cudownie pachnie dzięki anyżowi.
Pozdrawiam !
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz