wtorek, 17 września 2013
Sałatka z patisonów ( Do obiadu i nie tylko )
Składniki :
4 szt.patisonów ( średniej wielkości )
1 szt. cebuli ( duża )
15 dkg kiełbasy
2szt.pomidorów
olej
pieprz czarny mielony
sól
majeranek
natka pietruszki
1/4 szklanki wody
Sposób wykonania :
Patisony myjemy, obieramy z skórki i kroimy w małą kostkę. Następnie cebulę oraz kiełbasę także kroimy w kostkę. Na patelnię wlewamy olej, oraz wodę , wsypujemy pokrojone warzywa i kiełbasę , solimy i mieszamy dokładnie wszystko razem. Solimy na początku aby patisony puściły wodę i się nie przypalały. Smażymy na średnim ogniu około 20-25mitut co jakiś czas mieszając. Gdy patisony są już miękkie a cebulka szklista dodajemy 2 pokrojone w plasterki pomidory oraz przyprawiamy do smaku przyprawami, mieszamy i smażymy jeszcze 2-3 minuty. Gdy sałatka jest już gotowa zdejmujemy z ognia i posypujemy pokrojoną natką pietruszki. Studzimy 15 minut, w tym czasie potrawa nabierze smaku i aromatu, lekko przestygnie, a olej wypłynie na wierzch i nada potrawie pomarańczowego koloru.
Jedzonko jest prze pyszne !!
SMACZNEGO !
Tutaj znajdziesz krótki film przedstawiający cały proces przygotowania :
http://youtu.be/m9eIFvxnIEs
Jeśli masz pytania lub chcesz napisać czy Ci smakowało napisz komentarz.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz