czwartek, 18 czerwca 2020

Koktajl truskawkowy na kefirze ( z dodatkiem imbiru ).








Składniki :
2 kubki kefiru ( po 380 g )
około 15 dużych dojrzałych truskawek
2 łyżki cukru
1 płaska łyżeczka mielonego imbiru

Sposób wykonania :
 Truskawki dokładnie myjemy pod bieżącą wodą , usuwamy szypułki. Do kielicha blendera wlewamy kefir, dodajemy cukier, imbir oraz truskawki. Truskawki możemy pokroić na mniejsze kawałki, szybciej się zmiksują . Całość miksujemy przez chwilę . Gotowy koktajl rozlewamy do szklanek koktajlowych i podajemy od razu do picia. Szklankę możemy udekorować truskawką . 
 Zamiast cukru możemy dodać miód, wtedy koktajl będzie zdrowszy.



      Życzę smacznego !

   

1 komentarz: