wtorek, 20 marca 2018
Kerm czekoladowy do przekładania ciast.
Składniki :
25 dkg masła lub dobrej margaryny lub pół na pół
2 jajka
3 łyżki cukru
10 dkg gorzkiej czekolady
Sposób wykonania :
Jajka ubij z cukrem na parze. Masło utrzyj na puszystą masę. Czekoladę połam na kawałki, rozpuść w kąpieli wodnej. Do utartego masła stopniowo dodawaj ubite jajka z cukrem, cały czas mieszając. Na końcu wlewaj cienkim strumieniem rozpuszczoną czekoladę, cały czas mieszając. Czekolada nie może być za gorąca, bo nam roztopi masło ! Wymieszaj do całkowitego połączenia się składników. Gotowym kremem przekładaj ciasta, torty, ciasteczka.
Życzę udanych wypieków !
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
super przepis, na pewno wkrótce na imieniny wypróbuje:)
OdpowiedzUsuń