piątek, 10 lutego 2017
Jak smażyć krokiety, aby nie przypalić panierki.
Aby nasze krokiety były gorące w środku a panierka nam się nie przypaliła podczas ich smażenia należy postępować w następujący sposób :
Na patelnię wlewamy trochę tłuszczu i kładziemy ją na ogień. Gdy tłuszcz już jest gorący wkładamy krokiety, przykręcamy płomień na najmniejszy. Patelnie przykrywamy pokrywką. Co kilka minut obracamy krokiety na drugą stronę , aby nam się równomiernie usmażyły. Gotowe krokiety przekładamy na małe talerzyki. Postępując w ten sposób nie przypalimy naszych krokietów.
Pozdrawiam cieplutko !
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Bardzo fajny sposób na podgrzanie i podsmażenie krokiecików.
OdpowiedzUsuńhttps://jaglusia.wordpress.com/
Racja to jest dobra metoda.
OdpowiedzUsuń