niedziela, 25 lutego 2018
Mięso z indyka z cebulką.
Składniki :
1 kg mięsa z indyka
3 średnie cebule
2-3 ząbki czosnku
suszone pomidory
2 szklanki białego wytrawnego wina
2 listki laurowe
przyprawa do indyka
sól
pieprz czarny mielony
masło klarowane do smażenia
Sposób wykonania :
Mięso z indyka podziel na porcje i podsmaż na maśle klarowanym. Następnie dodaj pokrojone na pół krążki cebuli, czosnek drobno posiekany lub pokrojony w cienkie plasterki. Całość zalej 1 szklanką wina, dodaj suszone pomidory, listki laurowe, dopraw do smaku solą , pieprzem i przyprawą do indyka. Duś pod przykryciem. Po kilku minutach duszenia wlej drugą szklankę wina i duś pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie. Podawaj z ziemniakami, zestawem surówek lub fasolką szparagową. Na każdą porcję mięsa wyłóż duszoną cebulkę i polej winnym sosem.
Życzę smacznego !
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz