czwartek, 13 lipca 2017
Dorsz w panierce z krakersów.
Składniki :
0,5 kg filetów z dorsza
1/2 szklanki pokruszonych słonych krakersów
3 łyżki klarowanego masła
sok z 1 cytryny
sól
pieprz czarny mielony
Sposób wykonania :
Filety opłucz, dokładnie osusz kuchennym papierowym ręcznikiem. Pokrój na porcje, Naczynie żaroodporne wysmaruj dokładnie masłem. Każdy kawałek ryby oprósz solą i pieprzem. W niedużej miseczce lub małym talerzyku wymieszaj pokruszone krakersy z pozostałą częścią roztopionego masła. Powstałą mieszanką obtocz każdy kawałek ryby. Filety ułóż w naczyniu żaroodpornym, wstaw do nagrzanego piekarnika
( 180 C ) i piec około 25 minut. Następnie wyjmij z piekarnika, odstaw do lekkiego przestygnięcia. Tuż przed podaniem skrop filety świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny.
Smacznego !
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
A gdzie zdjęcie potrawy? :)
OdpowiedzUsuń