niedziela, 9 października 2016

Co zrobić, aby kotlety mielone nie przypalały się podczas smażenia.





  

 Aby nasze kotlety mielone nie przypalały się podczas smażenia trzeba zamiast obtaczać je w bułce tartej obtoczyć je w kaszce kukurydzianej średniej. Kaszka kukurydziana nie przypala się tak szybko jak bułka tarta, izoluje ona także mięso od dna patelni. Mielone obtoczone w kukurydzianej kaszce jest zdrowsze i ma ładny złocisty kolor.
Sprawdziłem, polecam!



                        Pozdrawiam gorąco !


 
 

3 komentarze:

  1. Zgadzam się w stu procentach. Z bułką tartą nie wychodzi zbyt dobrze, więc proponujesz świetną alternatywę. :) Zapraszam na blog kulinarny. :)https://jaglusia.wordpress.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. W niektórych pizzeriach pizze też są potraktowane jakąś kaszką, jako środek antyprzylepny zamiast mąki :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja wszystkie mięsa i ryby obtaczam mąką kukurydzianą. Mielone i ryby wyglądają wtedy bardzo smakowicie. Kotlet schabowy natomiast ubijam tłuczkiem solę, pieprzę lekko smaruję musztardą, lekko smaruję olejem i obtaczam w mące kukurydzianej, układam na talerzu i czekają na smażenie ok.2 godz.Potem tylko rozmącone jajko i ewentualnie bułka tarta lub zgniecione płatki kukurydziane. Zachęcam do wypróbowania. Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń