niedziela, 9 października 2016
Co zrobić, aby kotlety mielone nie przypalały się podczas smażenia.
Aby nasze kotlety mielone nie przypalały się podczas smażenia trzeba zamiast obtaczać je w bułce tartej obtoczyć je w kaszce kukurydzianej średniej. Kaszka kukurydziana nie przypala się tak szybko jak bułka tarta, izoluje ona także mięso od dna patelni. Mielone obtoczone w kukurydzianej kaszce jest zdrowsze i ma ładny złocisty kolor.
Sprawdziłem, polecam!
Pozdrawiam gorąco !
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Zgadzam się w stu procentach. Z bułką tartą nie wychodzi zbyt dobrze, więc proponujesz świetną alternatywę. :) Zapraszam na blog kulinarny. :)https://jaglusia.wordpress.com/
OdpowiedzUsuńW niektórych pizzeriach pizze też są potraktowane jakąś kaszką, jako środek antyprzylepny zamiast mąki :)
OdpowiedzUsuńJa wszystkie mięsa i ryby obtaczam mąką kukurydzianą. Mielone i ryby wyglądają wtedy bardzo smakowicie. Kotlet schabowy natomiast ubijam tłuczkiem solę, pieprzę lekko smaruję musztardą, lekko smaruję olejem i obtaczam w mące kukurydzianej, układam na talerzu i czekają na smażenie ok.2 godz.Potem tylko rozmącone jajko i ewentualnie bułka tarta lub zgniecione płatki kukurydziane. Zachęcam do wypróbowania. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuń