niedziela, 11 września 2016
Jajka nadziewane szynką.
Doskonale prezentują się na wielkanocnym stole, ale nie tylko !
Składniki :
5 jajek
15 dkg wędzonej szynki
2 łyżki majonezu
natka pietruszki
Sposób wykonania :
Jajka umyj, ugotuj na twardo, ostudź, obierz ze skorupek, przekrój wzdłuż na połówki. Ostrożnie wybierz np. małą łyżeczką z nich żółtka, włóż do miseczki, rozgnieć widelcem na jednolitą masę. Następnie dodaj do żółtek drobno pokrojoną w kostkę szynkę , majonez i poszatkowaną zieloną natkę pietruszki ( część zostaw do dekoracji ), wymieszaj. Powstałą masą napełnij puste białka. Z góry posyp grubo pokrojoną natką pietruszki. Możesz też ozdobić kupkami z majonezu. Tak ozdobione pięknie wyglądają i pysznie smakują nie tylko na wielkanocnym stole. Polecam ! :)
Smacznego !
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz