piątek, 6 maja 2016
Pałki z kurczaka z miodem.
Składniki :
10 pałek z kurczaka
Marynata :
3 łyżki naturalnego miodu
4 łyżki oliwy
1 łyżeczka słodkiej papryki
1 płaska łyżeczka ostrej papryki
1 łyżeczka sosu sojowego
3-4 ząbki czosnku ( przeciśnięte przez praskę lub drobno posiekani i zmiażdżone )
Sposób wykonania :
Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki na marynatę i natrzyj ją dokładnie wszystkie pałki z kurczaka. Odstaw na całą noc w chłodnym miejscu, niechaj mięso nasiąknie przyprawami. Zamarynowane mięso włóż do rękawa do pieczenia i piecz w nagrzanym piekarniku przez około 50 minut w temperaturze 180 C. Podawaj gorące z ziemniakami i surówką.
Smacznego !
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz