Strony

wtorek, 25 września 2018

Mikstura antynowotworowa i nie tylko.







Składniki :
1/2 szklanki posiekanego czosnku
1/2 szklanki pokrojonego na małe kawałki świeżego korzenia imbiru
1/2 szklanki drobno posiekanej cytryny wraz ze skórką
1/2 szklanki drobno posiekanej papryczki chili
1/2 szklanki drobno posiekanej papryki habanero
1/2 szklanki drobno posiekanej papryki piri piri
1 i 1/2 szklanki oleju lnianego
1 i 1/2 szklanki oleju z czarnuszki

Sposób wykonania :
 Czosnek obieramy i kroimy drobno. Czosnek musi być polski, najlepszy będzie z własnej działki, wybierajmy odmianę czosnku o ostrym smaku. Imbir dokładnie myjemy szczoteczką pod bieżącą wodą i drobno kroimy wraz ze skórką. Cytryny dokładnie myjemy tak samo, jak imbir i kroimy drobno wraz ze skórką , pestki możemy wyrzucić. Paprykę dokładnie myjemy, kroimy drobno. Wszystkie papryki kroimy w gumowych rękawiczkach ! Są to najostrzejsze odmiany papryk i sok z tych warzyw nie może dostać się do oczu, ran i innych delikatnych miejsc ! Wszystkie składniki miksujemy blenderem. Gotową miksturę wlewamy do dużego czystego wyparzonego wcześniej słoja. Słój zamykamy wieczkiem, wstawiamy do lodówki i cały czas przechowujemy w lodówce.

                                         Stosowanie :
 Osoby zdrowe ( niechorujące na nowotwór )  piją 1 łyżkę mikstury rano i wieczorem zapobiegawczo. Osoby chorujące na nowotwory piją po 1 łyżce co 3 godziny od rana do wieczora.
 Mikstura ta ma wiele cennych właściwości, nie tylko pomaga w walce z nowotworami, ale też zapobiega innym infekcją , działa jak naturalny antybiotyk.


 Rada : Mikstura ta ma ostry smak dlatego nie pijemy jej na czczo, a po wypiciu dobrze jest zjeść kromkę chleba, ja tak robię. 

 Paprykę chili kupimy w sklepie lub na targowisku, a paprykę habanero i piri piri możemy kupić w internecie lub wyhodować  ją sami, nasiona możemy nabyć w internecie.



                             Życzę zdrowia !


      

3 komentarze:

  1. znalazłam w internecie te papryczki habanero i piri piri ,ale cena podana jest za np 20 czy 10 gram. Nie wiem ile gramów tych papryczek potrzeba na połowę szklanki. mógłbyś to uściślić ?
    Pozdrawiam i dziękuję
    Marianna

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Niestety nie ważyłem i nie wiem dokładnie ile to będzie wagowo, ale myślę że można by było drobno pokroić zwykłą słodką paprykę , odmierzyć pół szklanki i zważyć, wtedy mniej więcej będziemy wiedzieć ile nam potrzeba. Objętość papryki podana w przepisie to papryka świeża nie suszona, suszonej trzeba by było zmniejszyć.

      Usuń
  2. Dziękuję,
    świeżej nie znalazłam tylko suszoną:)

    OdpowiedzUsuń