Strony

piątek, 15 lipca 2016

Co zrobić, aby kiszone ogórki były twarde i chrupiące.








 Aby kiszone ogórki były twarde i chrupiące, należy do każdego słoja półtora - dwu litrowego wrzucić na dno 1 -2 listki dębu. Liście dębu przed wrzuceniem do słoja trzeba oczywiście najpierw umyć i sprawdzić czy są zdrowe np. czy nie ma na nich pleśni. Pamiętajmy także, aby zbierać liście z drzew, które rosną z dala od dróg i dużych zakładów przemysłowych.

 Tutaj znajdziesz przepis na pyszne ogórki kiszone : kiszone ogórki z liściem dębu


                        Pozdrawiam serdecznie !



 

7 komentarzy:

  1. zawsze kładę po liściu dębu i są zawsze smaczne :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Zawsze tak robię i są mega pyszne i twarde 🙂

    OdpowiedzUsuń
  3. A ja daję liście porzeczki,wiśni, winogron

    OdpowiedzUsuń
  4. A ja dodaje do 1litra wody pół łyżeczki cukru,są mega

    OdpowiedzUsuń
  5. Ja również daję liście dębu i Jeszcze liście wiśni

    OdpowiedzUsuń