Co zrobić, aby kiszone ogórki były twarde i chrupiące.
Aby kiszone ogórki były twarde i chrupiące, należy do każdego słoja półtora - dwu litrowego wrzucić na dno 1 -2 listki dębu. Liście dębu przed wrzuceniem do słoja trzeba oczywiście najpierw umyć i sprawdzić czy są zdrowe np. czy nie ma na nich pleśni. Pamiętajmy także, aby zbierać liście z drzew, które rosną z dala od dróg i dużych zakładów przemysłowych. Tutaj znajdziesz przepis na pyszne ogórki kiszone : kiszone ogórki z liściem dębu
zawsze kładę po liściu dębu i są zawsze smaczne :)
OdpowiedzUsuńZawsze tak robię i są mega pyszne i twarde 🙂
OdpowiedzUsuńA ja daję liście porzeczki,wiśni, winogron
OdpowiedzUsuńJa również 😁
UsuńJa podobnie robie
UsuńA ja dodaje do 1litra wody pół łyżeczki cukru,są mega
OdpowiedzUsuńJa również daję liście dębu i Jeszcze liście wiśni
OdpowiedzUsuń