Truskawki w słoikach np. kompot, sok lub dżem, nie będą tracić swojej barwy, jeśli do roztworu dodamy trochę soku z wiśni lub dodamy kilka dojrzałych wydrylowanych wiśni do każdego słoika.
Możemy też dodać odrobinę kwasku cytrynowego, aby utrwalić kolor.
I pamiętajmy, nie pasteryzujmy i nie gotujmy je zbyt długo, bo nam stracą barwę i z ciemnieją ! W końcu truskawki to delikatne i miękkie owoce, pamiętajmy o tym robiąc z nich przetwory.
Pozdrawiam !
Cześć ;-)
OdpowiedzUsuńNa początek gratuluję bloga! Świetne truskawkowe przepisy ;-) Tak się składa, że prowadzimy największy w Polsce sklep internetowy z sadzonkami truskawek. Codziennie odwiedza nas mnóstwo osób zainteresowanych truskawkami - chcielibyśmy utworzyć nowy dział z przepisami i dodać tam wasze truskawkowe przepisy. Oczywiście wraz z linkiem do waszego bloga! Ale to nie wszystko:
Co zyskacie?
1. odwiedzają was nowi użytkownicy - bo przyślemy wam ruch osób, które szukają w internecie sadzonek truskawek (a nie przepisów z truskawkami). Ci ludzie normalnie by do Was nie trafili.
2. korzyści w pozycjonowaniu - wyświetlacie się wyżej w google, bo linkujemy waszą stronę
3. Rabat 5% na wszystkie odmiany truskawek dla waszych Czytelników (wasza domena jako Kupon Rabatowy). Pod koniec przepisu z truskawkami możecie wrzucić np. "Najsmaczniejsze truskawki to te własne ;-) Rabat 5% dla Czytelników Bloga..."
4. żeby Wam się milej pracowało nad kolejnymi przepisami, podeślemy Wam kurierem 10-pak sadzonek truskawek odmiany Senga Sengana, bo jest najsłodsza. A co tam ;-)
Czekam na wiadomość ;-)
Sławek
hurt[małpa]sadzonki-truskawek.eu
www.sadzonki-truskawek.eu