Strony

niedziela, 27 kwietnia 2014

Wiosenna surówka ze szpinaku.





Składniki :
40 dkg świeżego szpinaku
2 jajka ugotowane na twardo
1 surowe żółtko
1/8 l oleju lub oliwy
sól
cukier
sok z cytryny lub kwasek cytrynowy
2-3 świeże rzodkiewki  - dekoracja 
Sposób wykonania :
 Szpinak oczyścić, usunąć korzonki, łodyżki, pokroić w drobne kawałki. Jajka ugotowane obrać, posiekać drobno lub zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać do szpinaku. Dodać oliwę , surowe żółtko, doprawić do smaku solą , cukrem, sokiem z cytryny lub kwaskiem cytrynowym, dokładnie wymieszać. Rzodkiewkę dokładnie umyć pod bieżącą wodą , pokroić w cienkie plasterki. Ozdobić surówkę plasterkami świeżej rzodkiewki.

                                            

                                        Smacznego ! 

 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz