poniedziałek, 13 lutego 2017

Imbir z miodem jako naturalny antybiotyk ( na przeziębienie i nie tylko ).






Składniki :
2 duże korzenie imbiru
50 dkg płynnego miodu 

Sposób wykonania :
 Imbir umyj, obierz ze skórki np. za pomącą łyżeczki do herbaty. Zetrzyj na tarce o małych oczkach. Wymieszaj dokładnie z miodem , przełóż do czystego słoika. Słoik zamknij wieczkiem i przechowuj w lodówce.

                      Stosowanie :
 Profilaktycznie zaleca się spożywanie 2-3 łyżek dziennie.
 Taki miód ma działanie rozgrzewające , poprawia krążenie , hamuje powstawanie komórek nowotworowych oraz oczyszcza nerki.


 Imbir jest bogatym źródłem przeciwutleniaczy, które blokują rozrost komórek nowotworowych. Zawiera on także substancje antybakteryjne, przeciwwirusowe i przeciwzapalne. Imbir rozszerza naczynia krwionośne przez co poprawia krążenie. Kontroluje wydzielanie soku żołądkowego dzięki temu wspomaga trawienie.


                             Życzę dużo zdrowia !


     

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz